OVER ONS

Home > Over ons

OVER ONS

De basis voor kraamzorgorganisatie Madelief is aanvankelijk gelegd door vijf kraamverzorgenden met elk een passie voor het zorgwerk en jarenlange ervaring in de praktijk. Deze ervaring hebben de oprichters vertaald naar hun eigen visie op de kraamzorg

“Wij streven ernaar binnen elk gezin waar wij voor mogen zorgen rust te creëren, ter bevordering van het herstel van de moeder en kennismaking van het kindje met de rest van het gezin.”

Kraamzorg Madelief is een kleinschalige organisatie en kan daardoor garant staan voor persoonlijk contact met haar cliënten. Daarbij hebben de oprichters elk hun eigen specifieke competentie o.a. lactatiekundige, praktijkopleider of zorgmanager, waarmee gezamenlijk een passende totaaloplossing geboden kan worden.

Ons team bestaat verder uit een veertigtal kraamverzorgenden en kantoor medewerkers die allemaal hun steentje bijdragen om de kraamtijd voor u tot een succes te maken.

TRUUS VAN BOMMEL

 Zorgmanager

Vanaf het moment dat ik in 1982 mijn opleiding tot kraamverzorgende heb afgerond wist ik dat ik in dit werkveld op mijn plaats was. Niet alleen de zorg in de kraamgezinnen zelf is waardevol maar alle facetten van de kraamzorg. Mijn passie is volledig inzetbaar bij Kraamzorg Madelief. Ik draag zorg voor het financiële plaatje bij Kraamzorg Madelief en geef sturing aan de kwaliteitszorg. Ook het onderhouden van contacten met ketenpartners is een aspect van mijn werk dat ik erg leuk vind. Dit alles met als doel de zorg voor moeder en kind te optimaliseren en ons in te zetten voor een fijne kraamweek voor het hele gezin. Naast mijn werkzaamheden vind ik het ook heel leuk om af en toe in een kraamgezin werkzaam te zijn.

Daarnaast is ook de ondersteuning van onze medewerksters erg belangrijk. Zorg dragen dat zij de juiste scholing krijgen en in de gezinnen als professional kunnen worden ingezet en samen met ons meedenken over manieren om die zorg nog beter te maken. We zijn er met elkaar en voor elkaar. Zo kunnen we gezamenlijk ons enthousiasme voor de kraamzorg overdragen naar de gezinnen en onze kraamverzorgenden in opleiding.

Inzetten voor kraamzorg in alle facetten maakt dat we de kraamweek als een waardevolle start kunnen maken voor elk gezin.

– Truus

NEL FORTUIN

 Zorgmanager

Na een periode van ruim 35 jaar, waarbij ik van dichtbij het geboorte-wonder heb mogen meemaken, is er geleidelijk aan een geheel nieuwe werksituatie ontstaan.

Binnen Madelief ben ik nu verantwoordelijk voor de contracten met de zorgverzekeraars, verzorg ik de declaraties, en onderhoud ik de contacten met de branche organisaties.

Ook ben ik het aanspreekpunt voor lief en leed binnen onze organisatie.

Het geeft mij veel voldoening om te zien dat door de inspanningen van alle Madelief dames er dagelijks grote prestaties worden geleverd om de gezinnen een geweldige tijd te geven.

Zorg geef je met z’n allen

– Nel

Foto’s met dank aan Fortuin Fotografie.