DIENSTEN

Home > Kraamzorg > Diensten

KRAAMZORG

De basis van onze zorgdiensten is de kraamzorg. Wij begeleiden u vanaf de bevalling of thuiskomst vanuit het ziekenhuis en bieden ondersteuning bij de vele vragen die u ongetwijfeld heeft of zult krijgen. Zodra de bevalling zich aankondigt, kunt u , in overleg met uw verloskundige, onze kraamverzorgende inschakelen. Bij een thuisbevalling zet de kraamverzorgende alles klaar voor de bevalling. Zij ondersteunt u en uw partner en draagt bij aan een ontspannen sfeer. De duur van de zorg wordt van te voren met u afgesproken.

BORSTVOEDING

Deskundige begeleiding bij het geven van borstvoeding is essentieel voor de start van uw baby. Onze kraamverzorgenden staan klaar om u op weg te helpen.
In geval van voedingsproblemen hebben wij een eigen lactatiekundige in dienst. Het spreekt voor zich dat onze kraam-verzorgenden u ook adviseren als u geen borstvoeding geeft. Wij werken volgens de Tien Vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding.

Wij zijn sinds 2016 in het bezit van het WHO/Unicef Borstvoedingscertificaat van Baby Friendly Nederland.

HUISHOUDEN

In de kraamperiode draait het huishouden gewoon door.
Waar mogelijk ondersteunen wij en voeren graag uw licht huishoudelijke taken uit.
Zo draait alles gewoon door, blijft uw huis aan kant en kunt u zich de eerste dagen volledig richten op de hoofdzaak: uw pasgeboren kindje(s)!

MAALTIJDEN

De juiste gezonde voeding is na de bevalling voor zowel moeder als kind met het oog op een voorspoedig herstel van groot belang. Het lichaam moet herstellen. In overleg zorgt de kraamverzorgende voor het (voor)bereiden van de maaltijden.

 

 

BEZOEK ONTVANGEN

Op visite na een geboorte = beschuit met muisjes eten! Wij helpen u graag bij het vieren van deze feestelijke gebeurtenis. Het ontvangen van gasten als ook het bewaken van de rust van moeder, kind en overige gezinsleden is onze kraamverzorgenden op het lijf geschreven.

COMMUNICATIE

Een belangrijk aspect rondom de bevalling is de onderlinge communicatie tussen alle betrokken partijen. Wij zijn graag de spil tussen alle organisaties. Tevens zullen wij tijdens de kraamperiode de gezondheid van moeder en kind observeren en rapporteren aan de verloskundige.

REGIO

Kraamzorg Madelief is een kleinschalige organisatie die persoonlijk contact hoog in het vaandel heeft staan. Om hier invulling aan te kunnen geven richten wij ons voorlopig op het gebied rondom de Hoeksche Waard in Zuid-Holland.

 

CONTACT OPNEMEN

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of vul alvast het aanmeldingsformulier in.